A Milli Takım, Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek EURO 2024’te çeyrek finale yükseldi. Bu galibiyetle birlikte Merih Demiral, bir Avrupa Şampiyonası maçında 2 gol atan ilk milli futbolcu unvanını elde etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından milli takımı kutlayarak, “Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avusturya’yı yenerek çeyrek finale yükselen A Millî Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Bizim Çocuklara şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da paylaştığı mesajında, “Çeyrek finale yükselen A Millî Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Sizinle gurur duyuyoruz Bizim Çocuklar.” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından milli takımı kutlayarak, “Bu yolun sonu final olsun” temennisinde bulundu ve milli takıma başarılar diledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Harikasınız Bizim Çocuklar, Sizinle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullanırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “Harikasınız Bizim Çocuklar, Bu yolun sonu final olsun” temennisinde bulundu.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Milli takımımızın başarısı hepimize büyük bir gurur ve sevinç yaşattı. Oyuncularımızı, teknik ekibimizi ve bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kaleci Mert Günok’un kurtarışına atıfta bulunarak, “Ben hala buradayım, arkadaşlar, Ellerine sağlık Mert” ifadesini kullandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]