Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir Ziyaretini Değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir Ziyaretini Değerlendirdi

Haber Haber -
118 0

Bakan Zitouni ile Verimli Görüşme Gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cezayir ziyareti sırasında Cezayirli mevkidaşı Bakan Zitouni ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendirdi. Bolat, görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi konularını detaylı olarak ele aldıklarını belirtti.

Yatırım Fırsatları ve Ticaret Hacmi Genişletme Konuları

Özellikle demir-çelik ve kimyevi ürünler sektörlerinde ortak projeler ve yatırımların artırılmasına odaklandıklarını vurgulayan Bolat, karşılıklı fayda sağlayacak stratejik işbirlikler üzerinde durduklarını ifade etti. İki ülke arasında geleceğe yönelik somut planlar yaparak, ithalat izinlerinin kolaylaştırılması ve Türk firmalarının karşılaştığı zorlukların giderilmesi konularını ele aldıklarını belirtti.

Geleceğe Yönelik İşbirlikleri ve Çalışmalar

Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendirmek ve işbirliklerini artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Cezayir ziyareti kapsamında atılan adımların, Türkiye ve Cezayir arasındaki ticaretin daha da canlanmasına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

İlgili Yazılar