İngiltere merkezli Royal Society’nin eski başkanı Venki Ramakrishnan, insan ömrünün uzamasıyla ilgili çabaların ve fikirlerin bilimsellikten uzak olduğu ve ticarileştiği konusunda uyardı.
Ramakrishnan, bilim insanlarının yaşlanmayı anlama konusunda henüz başlangıç aşamasında olduğunu ancak milyarderlerin bu alana büyük yatırımlar yaptığını belirtti.
Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Paypal’ın kurucu ortağı Peter Thiel gibi milyarderler, insan ömrünü uzatma konusuna yatırım yaparak dikkat çekiyor.
2009 yılında kimya alanında Nobel ödülünü kazanan bilim insanı, Galler’deki Hay Festivali’nde, yaşlanmanın biyolojisini inceleyen yeni kitabı “Neden Ölürüz?” hakkında konuştu.
Uzun yaşama sektörü şu anda 30 milyar dolar değerinde ve 2031 yılına kadar 45 milyar dolara çıkması bekleniyor. Teknoloji girişimcileri bu alandaki potansiyeli keşfetmeye devam ediyor.
Ramakrishnan, özel olarak finanse edilen araştırmaların bilimsel öncelikleri çarpatabileceği ve hızlı sonuçlar için risk oluşturabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]