SİGARA VE TÜTÜN ALIŞKANLIĞINA NASIL SON VEREBİLİRİZ?

Sigara ve Tütün Alışkanlığı Nasıl Bırakılır?

Sigarayı Bırakma Yöntemleri Nelerdir?

Sigarayı Nasıl Bırakırım?

hayatpedi sigara

Tütün içme alışkanlığını, özellikle sigarayı bırakmak için birçok çarelere başvu­rulabilir. Bu konuda yazılmış belki yüzlerce kitap vardır. Eczanelere uğrasanız, sizi si­garadan nefret ettireceği ileri sürülen bir sürü ilacı önünü­ze dizerler. Bunlar az çok fay­dalı olabilirse de her siga­ra tiryakisi, sigara alışkanlı­ğından vazgeçmek için kendi yaradılışına uygun bir çareyi gene kendisi bulmalıdır.

Deneme olmak üzere, siga­rayı bir ara bırakıp sonuçları inceleyin. Bu sürenin sonunda sigarayı bırakmanın faydasını görmüş, bu zehirli dumanı öz­lememiş olursanız, pehrize de­vam edersiniz. Böylelikle kö­tü bir alışkanlık da ortadan kalkar. Sigara pehrizi sırasın­da canınız çok sigara isterse, bu istek bir bunaltı halini alır­sa hemen derin nefes almaya başlayın… İlk günlerde hayli sıkıntı çekeceğinize şüphe yok; yalnız, iradenize hâkim olursanız, sigara içmeden de yaşayabileceğinize yavaş yavaş inanmaya başlarsınız. Daha da olmazsa, yemeklerden son­ra birer tane, fazla yorulduğu­nuzu hissettiğiniz zamanlarda birer sigara içebilirsiniz. As­lında en iyi hal çaresi budur ama, nedense, tiryakilerin hiç­biri tütünü böylesine azaltma yoluna gidemezler.

 

Tütünü bırakmakta size en kuvvetli şekilde ayak direte­cek şey, içmediğiniz sürece du­yacağınız rahatlıktır. Tütün kullanırken duyduğunuz iç ezikliği, kalp çarpıntısı, iştah­sızlık, ağız acılığı, dil pası, göz yanması geçmiş, içinize bir zindelik gelmiştir. Bu se­vinçli, rahat, sağlıklı durumu tütünü bırakmakla kazandığı­nızı bildiğinize göre, o zehirli dumana kendinizi kaptırdık­tan sonra yeniden rahatsız olacağınızı düşünürsünüz; bu düşünce üzerine de eliniz siga­ra paketine, pipo kesesine, pu­ro kutusuna elbette ki varmaz.

Etiketler

Bunlarda İlginizi Çekebilir

YORUM YAZIN