Pasif içiciliğin zararları en çok çocuk ve bebekleri etkiliyor. Özellikle 15 yaş altındaki çocuklar ve bebekler pasif içiciliğin zararını direk görenler arasında.
Pasif içicilik sadece sigara dumanından değil, aynı zamanda pipo, puroya da nargile dumanından da oluşabilmektedir. Her yıl milyonlarca pasif içici, sigara ya da diğer tütün mamüllerinin verdiği zarardan ötürü hastalarak hayatını kaybetmektedir.
3000’in üzerinde zararlı kimyasal içeren sigara dumanı, özellikle kapalı ve basık alanlarda çok daha etkili olarak Pasif içiciliği doğurmaktadır. Bir insan hiç sigara içmemesine rağmen, orta ve uzun vadede pasif içici durumuna düşerse, göreceği zarar sigara içen birinden hiç de az olmayacaktır. Pasif içiciliğin sebep olduğu başlıca hastalıklar; Kulak Burun Boğaz enfeksiyonları, Akciğer kanseri, bronşit, zatürree, kalp krizi ve solunum yolu enfeksiyonlarıdır. www.gundemtube.com
Pasif içici durumuna düşen bireyin çocuk ya da bebek olması ise zararın boyutunu değiştiriyor. Bu durumu düşen çocuk ve bebeklerin %50-60’ı ileride solunum yollarıyla ilgili bir rahatsızlık geçirmesi muhtemel. Uzmanlar, özellikle kapalı alanlarda sigara içilmemesinin bu zararları minimuma indireceğinin altını çiziyorlar.