Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Hindistanlı Kadınların Sırrı: Hindistan Cevizi Yağı

Hindistanlı Kadınların Sırrı: Hindistan Cevizi Yağı

admin admin -
29 0

Bollywood filmlerindeki kadınların saçları ne kadar gür ve parlak öyle değil mi?! Öyle saçlara sahip olmak hiç de zor değil! Bugün size güzel saçlara giden kapının başka bir anahtarını sunacağım: Hindistan Cevizi Yağı!

Daha önce Hindistan cevizi yağı hakkında çok şey duymuşsunuzdur eminim.  Ancak bu sefer ben sizle Hindistanlı bir kadınla saç konusunda yaptığım kısa bir sohbetten sonra aldığım ipuçlarını paylaşacağım. Sıkı durun!

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi yağı orijinalinde beyaz, oda sıcaklığında katı halde bulunan ama dokununca elinize sıvı halde gelen bir yağ. Yemeklerde de kullanılan sağlıklı bir yağdır (tüketimde aşırıya kaçılmadığı sürece). Sıvı halde satılanını önermiyorum. Bir çok işlemden geçiyor. Aşağıda yazacaklarım da tamamen doğal olan beyaz Hindistan cevizi yağı üzerine olacaktır.

Ne için kullanılır?hint

Yemeklerde kullanıldığı gibi yıllardır kadınlar hatta erkekler saçlarına bakım yapmak için kullanmaktadır. Bunun yanı sıra dudak balmı, vücut yağı hatta bazı kişiler tarafından makyaj temizleyici olarak bile kullanılmaktadır. (Makyajımı kendi temizleyicimle temizledikten sonra kuruyan cildime yatmadan önce sürdüm; sabah kaltığımda yumuşacık oldu). Yalnız dikkat! Cildinize uygulamayı düşünüyorsanız bunu akşam yapın yoksa ışıkta leke kalabilir.

Saça nasıl uygulanır?

  1. Çok kuru olan saçlarınıza veya yalnızca kırık saç uçlarınıza canlılık kazandırmak için evden çıkmadan elinize aldığınız yağı saçlarınıza sürebilirsiniz ve gün boyu da öyle dolaşabilirsiniz. (Çok fazla abartırsanız saçlarınız yağlı görünür. Bu yüzden uygun miktarda almaya dikkat edin) Böylece hem saçlarınız canlı görünecek hem de güzel kokacak.
  2. Banyo yapmadan yarım saat önce saç diplerinize masaj yaparak kökten uca hindistan cevizi yağını uygulayabilirsiniz. Ben şahsen zeytinyağı ile karıştırıp saçıma uyguluyorum. Saçlarım banyo sonrası hem gür hem de parlak bir görünüm kazanıyor. Uzun süreli kullanımda saç kökleri de güçleniyor.
  3. Hindistan cevizi yağını (ben zeytinyağıyla karıştırarak yapıyorum) akşamdan saça yine masaj yaparak sürüp sabaha kadar bekletin. Saçları güzel olan Hindistanlı kadınlar bu şekilde saçlarına bakım yapıyorlarmış.

Bu yazıyı yazarak Brüksel’de karşılaştığım Hindistanlı kadına bana bu bilgileri verdiği için teşekkür ediyorum. Hindistan cevizi yağımı artık yanımdan ayırmıyorum. Siz de denemelisiniz!

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir