Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Mezuniyet Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Mezuniyet Makyajı Nasıl Olmalıdır?

admin admin -
12 0

Mezuniyet gecesinde fark yaratmak istiyorsanız ve makyajınızla dikkat çekmek istiyorsanız ilk önce göz altı morlukları ve kırmızılılıklardan kurtulun bunun en kolay yolu kapatıcı kullanmak. Ten renginizden bir ton daha açık seçeceğiniz kapatıcıyı göz ve göz çevresine damla damla sürünüz. Fırça yada parmak uçlarınızla yavaşça yayın ardından transparan pudra ile sabitleyip kapatıcının yağlılık görünümünü matlaştırın.

makyaj (4)

Fondotenizi ten renginizden bir ton açık renkte seçmelisiniz. Göz çevrenize sürdüğünüz kapatıcıya bulaştırmadan yüzünüzü yanak alın çene ve burun bölgelerine küçük parçalar halinde yüzünüze sürün. Fondoten fırçası veya parmak uçlarınızla cildinize iyice yayın.

makyaj (1)

Cildinizin çevre kirliliğinden ve fondotenin yıpratıcı etkisinden minimum derecede etkilenmesi için tercihinizi anti oksidan ve E vitamini içeren ince bazlı ürünlerden yana yapmanız gerek. Koyu renkte bir kıyafet giyecekseniz, farınızın rengi dilediğiniz tonlarda olabilir. Hatta siyah bir elbiseye füme ve lame renkli ışıltılı tonlar çok yakışacaktır. İnce bir eyeliner üzeri gölge siyah elbise için ideal bir uygulamadır. Canlı tonlarda bir kıyafet seçimi yaptıysanız göz makyajınız koyu olmalı.

makyaj (2)

Farı göz kapağınızın diplerinden başlayarak sürün. Göz kapağının hemen üstüne ve kaşlarınızın altına kadar, çıkmayacak şekilde kullandıgınız far rengi kaş altı açık ton ile uyumlu olmalı. Gölgeleme işlemi için koyu tonlar kullanabilirsiniz. Göz pınarları geniş olanlar göz pınarlarını ne koyu nede açık renkte bırakmalıdır. Uzun ve daha dolgun kirpikler için rimeli kirpiklerinizi alt kısmından başlayarak yukarı doğru sürün. Daha büyüleyici bakışlar elde etmek için kirpiklerinizin altınada rimel sürebilirsiniz.

Gece boyunca rujunuzun daha kalıcı olmasını istiyorsanız rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızı biraz puralayın. Dudak kalemiyle komple dudağınızın içini dolduracak şekilde boyayabilirsiniz. Dudak kalemi ruj rengiyle ya aynı ton yada bir ton açık olmalı. Dudak kalemi dudaklarınızın daha dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Ruj için renk seçiminde o gecekikıyafetiniz, ayakkabınız ve çantanızla uyumu yakalarsanız harika bir mezuniyet geçireceğiniz garanti…

mezuniyet makyajı, mezuniyet makyajı nasıl olmalı, mezuniyet konsepti

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir