Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İlaç Nasıl Saklanmalı? Nasıl Muhafaza Edilmeli

İlaç Nasıl Saklanmalı? Nasıl Muhafaza Edilmeli

admin admin -
15 0

İlaçlar rutubetin ve nemin olmadığı ortamlarda saklanmalıdır çünkü bazı ilaçların içerisindeki etken maddelerden dolayı rutubet ve nemden bozulabildiği için biz genelde buzdolabında, buz dolabının etrafı boş olması suretiyle saklanmasını öneriyoruz.

Evde çocuk var ise anne ve babanın çocukların ulaşamayacağı yere koymasını tavsiye ediyoruz. biz daha çok ev ortamında ilaçların ecz dolabında yani 25 derece ila 30 derece altında oda sıcaklığında muhafaza edilmesini istiyoruz.

Buz dolabında saklanması gereken ilaçlarda vardır bunlar; İnsülin, Aşı ve bazı prebiyotik dediğimiz ürünlerdir. Bu ürünler 2 ile 8 derece arasında buzdolabında kapaktan daha ziyade buz dolabının iç kesiminde saklanması daha uygundur.
youtube magazin
İlacın etken maddesinin bozulabildiği düşünülerek ilaçları muhakkak ve muhakkak kutusunun üzerinde yazan saklama koşullarında saklamamızda fayda vardır.

ilaçlar nasıl saklanmalı? ilaçlar nerede nasıl saklanmalı, şurup nasıl saklanmalı, buzdolabına ilaç konurmu, ilaç buzdolabına konulurmu, ilaç nerede saklanmalı

Soru ve Görüşleriniz İçin Lütfen Yorum Yapınız…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir