Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Manolya Bitkisinin Yetişme Koşulları

Manolya Bitkisinin Yetişme Koşulları

admin admin -
24 0

Biçimi nilüferi andıran bu hoş ko­kulu zarif çiçek ne yazık ki pek na­ziktir, koklanınca sararıverir. Onun için, manolya ancak ağacında, bir de vazolarda bütün zarafetiyle seyredi­lebilir. 5-6 metreye kadar yükselen manolya ağacı, koyu yeşil, iri, par­lak yapraklarıyla bahçelerin, parkla­rın çok değerli, gösterişli bir süsü­dür.

manolya (1)

Manolyanın, yaprağını döken, dökmeyen olmak üzere iki türü vardır. Yaprağını dökmeyen türleri arasın­da boyu 30 Metreyi bulan ağaçlara rast­lanmıştır. Bizde yetişen manolyalar, yaprağını döken türündendir.

Manolya kışa oldukça dayanıklı­dır; kışı yumuşak geçen yerlerde köklerine siper çekmekten başka korunma tedbirlerine ihtiyaç göster­mez. Nisan, mayıs aylarında çiçek açar. Bol çiçek almak isteniyorsa budanmamalıdır; ancak, çiçekler açıp bittikten sonra, aşırı uzamış, girift olmuş dallar kesilebilir.
instagram haberleri
manolya (2)

Manolya ya daldırma ile, ya da ya­banisi üzerine aşı ile üretilir. Besili, derin, serin topraklardan hoşlanır. Genç fidanlar desteklere bağlanma­lıdır, çünkü ağacı gevrektir, çabuk kırılır. Kökleri yayvan geliştiği için, dalların uçları hizasına kadar varan geniş bir çerçeve içinde çapalanmalı, iyice çürümüş gübre vermelidir. Manolya ancak 6-7 yaşına gelince çi­çek verir.

manolya (3)

Manolyanın yere dökülen yaprak­ları toplanıp atılmazsa zamanla çü­rüyerek ağaç için iyi bir gübre olur.

, manolya hakkında, manolya nasıl ekilir, manolya nasıl yetiştirilir

Soru ve Görüşleriniz İçin Lütfen Yorum Yapınız…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir