4. Kazan Küresel Gençlik Zirvesi’nde, Selet Gençlik Merkezi Direktörü Aygul Gabdrakhmanova’nın moderatörlüğünde önemli bir oturum gerçekleştirildi. Hong Kong’daki Eğitimde Bilgi Teknolojileri Merkezi Kurucu Direktörü Nancy Law, BM Gönüllüleri Dış İlişkiler ve İletişim Bölümü Şefi Sukhrob Khosmukhamedov, Drawit Araştırmaları Kurucusu Dania Mubiden ve Arap Gençliği Sürdürülebilir Kalkınma Ağı İcra Direktörü Mohammed Ahmed Mohammed Alyatari’nin konuşmacı olarak katıldığı oturum, dijital eğitim ve teknoloji konularını ele aldı.
Dijitalleşme ve Eğitim
Moderatör Gabdrakhmanova, dijitalleşmenin her çocuğun potansiyeli için önemli bir araç olduğunu belirtti. Tataristan’da yürütülen dijital eğitim çevresi projesiyle ilgili bilgiler paylaşan Gabdrakhmanova, kişiselleştirilmiş eğitim konusundaki çalışmaları da anlattı.
Teknoloji ve Yapay Zeka
Law, teknoloji ve yapay zekanın hızla gelişmesinin gençler ve toplum için dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, dijital bölünmenin önlenmesi gerektiğini ifade etti. Dijital okuryazarlığın önemine değinen Law, yetersiz dijital okuryazarlığın beraberinde getirdiği risklere dikkat çekti.
Eşitsizlikler ve Kapsayıcılık
Khosmukhamedov, yapay zeka ve teknolojinin eşitsizlikleri derinleştirebileceğine dikkat çekerek, dijital dışlanmanın kapsayıcı eğitimin önünde engel oluşturduğunu belirtti. Fikir alışverişinde bulunarak daha kapsayıcı bir dijital eğitim sistemine yönelik tavsiyelerde bulunacaklarını ifade etti.
Çocukların Duygusal Analizi ve Eğitim
Mubiden, yapay zekanın çocukların duygusal durumlarını analiz ederek eğitim sürecine katkı sağlayabileceğini anlattı. Eğitim süreciyle çocukların duygusal durumları ve zihinsel sağlıklarının profilinin çıkarılabileceğini belirtti.
Gelecek İçin Teknoloji ve Eğitim
Alyatari, yapay zeka ve teknolojinin herkes için parlak bir gelecek sağlayabileceğini ifade ederek, tüm ülkelerin dijitalleşme yolunda ilerlemesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlere teknolojiyi daha etkin kullanabilmeleri için destek sağlanması gerektiğine dikkat çekti.