Serbest zamanını kitaplarla değerlendiren bir kişi, çağımızın hastalıklarından olan dedikodu, fitne ve fesat karıştırmanın yanında çok fazla konuşmak yerine doğru, mantıklı, yerinde ve optimum zaman kullanarak iletişim yeteneğini geliştirir.
‘Burak ÖZTÜRK’
Bilim ve teknoloji çağındayız. Bilim ve teknolojiye sahip olan toplumlar çağdaş, refah ve mutlu toplumlar haline geldiler. Çağdaş toplum olmak bilgi ve teknolojiye sahip olmaktan geçiyorsa teknoloji çağında yaşamamız ve bilginin mobilitesi kütüphaneler yerine sosyal medyayı tercih etmemize neden olabilir. Kütüphanelerde ve evimizdeki raflarda duran kitaplar artık değersiz eşya muamelesi görmeye başladı ve kitapların özgün fonksiyonlarını görememeye başladık.
Bir bilgisayar milyonlarca kitap sayfasını yedekleyecek hard diske sahip olabilir. Buna kimsenin itirazı olamaz. Ancak kitapların kendine özgü değeri ve önemi olduğu unutulmamalıdır. Çocuk ve ebeveyn ilişkisinde kitaplar önemli bir iletişim aracı olabilir. Ayrıca kitaplardaki derinliği TV, CD, DVD ya da sosyal medya ortamında keşfetmek çok zordur. Publius Ovidius Naso’nun dediği gibi “Kitap, aklın ilacıdır.” Kitapların sayfalarındaki çevirdiğimiz o yaprak kokusu bir başkadır. Ayrıca kitap okumak, beyni güçlendirdiği gibi bireylerin anlama ve algılama yeteneğini pozitif düzeyde geliştirir.
Serbest zamanını kitaplarla değerlendiren bir kişi, çağımızın hastalıklarından olan dedikodu, fitne fesat karıştırma ya da çok fazla konuşmak yerine doğru, mantıklı, yerinde ve optimum zaman kullanarak iletişim yeteneğini geliştirir. Özellikle çocuklar, bilgiyi sosyal medyanın çirkin ve tuzaklarla dolu ağları yerine aile içi diyalog, düzeyli sosyal gelişim ile güçlü iletişim ağını kullanarak kendilerine güvenlik duvarı oluşturabilir.
Size birisi ne yapıyorsunuz dediğinde; ‘Kitap Okuyorum Arkadaş” diyebilmelisiniz.
Şimdi sizleri Herkese Kitap Vakfı’nın çalışması olan ve ülkemiz sanatçılarının desteklediği farkındalık videosu ile baş başa bırakıyorum. İyi seyirler. :
‘Burak ÖZTÜRK’