İlk Uçuş ve Kalkış Türk Havayolları’na Ait Oldu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 10 Ağustos Cumartesi günü hizmete açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ilk iniş ve kalkışın Türk Havayolları’nın “TK2462” sefer sayılı “Gölbaşı” isimli uçağıyla gerçekleştiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, uçağın 11 Ağustos günü İstanbul’dan havalanarak Çukurova’ya iniş yapması ve aynı gün tekrar İstanbul’a dönüş yapmasıyla ilgili detayları paylaştı.
Rekor Sayıda Yolcu ve Uçak Trafiği
Bakan Uraloğlu, 24 saat içinde Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleşen yolcu ve uçak trafiğine dair verileri de kamuoyuyla paylaştı. 12 Ağustos’ta itibaren havalimanında toplam 74 uçak trafiği yaşandığını belirten Uraloğlu, iç hatlarda 48 ve dış hatlarda 26 olmak üzere toplamda 11 bin 108 yolcuya hizmet verildiğini ifade etti.
Bölgesel Havacılıkta Çıtayı Yükseltme Kararı
Bakan Uraloğlu, 10 binden fazla yolcunun bir günde havalimanını kullandığının bölgenin hava ulaşımı ihtiyaçlarına yönelik güçlü bir cevap olduğunu belirtti. Bu yoğun ilginin havalimanının bölge için önemini gösterdiğini vurgulayan Uraloğlu, bölgesel havacılıkta standartları yükseltme hedeflerine devam edeceklerini açıkladı.
Yolcular da havalimanını geniş, temiz ve konforlu bulduklarını ifade ederek, devlete teşekkürlerini iletti. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılmasının ardından yaşanan yoğun yolcu trafiği, bölge için önemli bir fırsatın kapısını araladı.

