2024-2025 Dönemi Fiyatları Belli Oldu
Toprak Mahsulleri Ofisi, 2024-2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre, Giresun kalite için ortalama fiyat kilogram başına 135 lira, levant kalite için ise 133 lira olarak belirlendi.
Yüksek Randımanlı Fındık İçin İlave Fiyat
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yüksek randımanlı fındık için kilogram başına 1 lira 30 kuruş ilave fiyat verileceği duyuruldu.
Alımlar 19 Ağustos’ta Başlayacak
Açıklamada, fındık alımları konusunda tüm teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarının tamamlandığı vurgulandı. Kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos’ta başlanacak ve alımlar önceki yıllarda olduğu gibi randevulu olarak gerçekleştirilecek.
Üreticiler İçin Randevu Alma Süreci
Üreticiler, 12 Ağustos’tan itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi iş yerleri ile www.tmo.gov.tr ve e-devlet üzerinden randevu alabilecekler. Bakanlık sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Yeni hasat sezonu ve kabuklu fındık alım fiyatları üreticilerimize hayırlı olsun” ifadesi kullanıldı.

