Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Diyarbakır’da PKK’ya Yardım ve Yataklık Yapan Vezir P. Hakkında Açılan Dava

Diyarbakır’da PKK’ya Yardım ve Yataklık Yapan Vezir P. Hakkında Açılan Dava

Haber Haber -
15 0

Vezir P., PKK’ya Yol Kesme ve Saldırılarla Suçlanıyor

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK adına yol keserek kamyon ve tırları ateşe verdiği iddiasıyla tutuklanan Vezir P. hakkında ağır ceza mahkemesine dava açıldı. İddianameye göre Vezir P., kalabalık bir grubun 6 TIR ve kamyonu durdurup yolu trafiğe kapatarak güvenlik güçlerine ateş açtı ve bombalı saldırıda bulundu. Ayrıca, gasp edilen araç içinde ele geçirilen silahlar ve patlayıcılar da Vezir P.’ye ait olduğu belirtiliyor.

Gizli Tanıkların İfadeleri Delil Olarak Kullanılıyor

İddianamede yer alan gizli tanıkların ifadelerine göre Vezir P., PKK adına silahlı faaliyetlerde bulunmuş ve örgüte bağlılığı oldukça yüksek. Sanığın, Sur’da meydana gelen olaylarda sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü ve örgüte şehir merkezlerinde silahlı eylemler yapabilecek derecede bağlı olduğu belirtiliyor.

Deliller Vezir P.’yi Suçlu Gösteriyor

Vezir P.’nin tırların durdurulması, ateşe verilmesi ve polisle çatışmaya girmesi eylemlerine katıldığı parmak izi ve DNA delilleriyle sabit görülüyor. Ancak tahliye edilen Vezir P., daha sonra terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü bilgisiyle tekrar tutuklanıyor.

Savcı 2 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet ve 585 Yıl Hapis Talep Ediyor

Duruşmada savcı, Vezir P. hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 585 yıl hapis cezası talep ediyor. Vezir P., çocuğun öldüğü roket saldırısına katıldığı ve terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu iddialarıyla yargılanmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar