Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Ticaret Bakanlığı 81 İlde Restoran ve Kafeleri Denetledi

Ticaret Bakanlığı 81 İlde Restoran ve Kafeleri Denetledi

Haber Haber -
12 0

Denetimlerde Fiyat Tarifeleri ve Etiketler İncelendi

Ticaret Bakanlığı ekipleri, ülke genelinde 81 ilde restoran ve kafelerde tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde konulması uygulamasını denetledi. İş yerlerinde fiyat tarifelerinin tüketicilerin kolaylıkla görebileceği şekilde olup olmadığı incelendi.

Ankara ve Bursa’da Denetimler Yapıldı

Ankara’da Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan önderliğinde yapılan denetimlerde lokantalarda fiyatların belirtilip belirtilmediği kontrol edildi. Bursa’da ise il müdürlüğü ekipleri, lokanta ve kafelerde incelemelerde bulundu ve fiyat etiketlerini kontrol etti.

Kocaeli ve Adana’da Fiyat Etiketi Denetimleri

Kocaeli’de Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, işletmelerin fiyat listelerini tüketicinin kolaylıkla görebileceği şekilde mekan girişine asmak zorunda olduklarını belirtti. Adana’da ise Ticaret İl Müdür Vekili Hüseyin Gödelek, fiyat etiketi denetimini gerçekleştirdi ve iş yeri sahiplerine bilgi verdi.

Trabzon ve Diyarbakır’da Denetimler Devam Ediyor

Trabzon’da kafe ve restoranlara yönelik denetimlerde servis ücreti adı altında ek ücret alınıp alınmadığı incelendi. Diyarbakır’da ise Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında denetimlerin tüketicilerin haklarını korumayı amaçladığını belirtti.

Denetimlerde amaç, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının korunması ve olası mağduriyetlerin engellenmesidir.

İlgili Yazılar