Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. ABD’deki Araştırmaya Göre Antibiyotiklerin Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları Üzerinde Etkisi Yok

ABD’deki Araştırmaya Göre Antibiyotiklerin Alt Solunum Yolu Enfeksiyonları Üzerinde Etkisi Yok

Haber Haber -
17 0

Georgetown Üniversitesi ve Wisconsin Üniversitesi tarafından Yapılan Çalışma

ABD’de yapılan bir araştırmada, antibiyotiklerin alt solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmede etkili olmadığı ortaya çıktı. Georgetown Üniversitesi Tıp Merkezi ve Wisconsin Üniversitesi araştırmacıları, antibiyotiklerin öksürüğün şiddeti veya süresini etkilemediğini belirledi.

Mikrobiyolojik Laboratuvar Testleri ile Belirlenen Sonuçlar

Araştırmacılar, bakteriyel enfeksiyonu teşhis etmek için yapılan mikrobiyolojik laboratuvar testlerinde patojen taraması yaptı. Sonuçlar bakteri, virüs, hem bakteri hem virüs içerenler ve hiçbir organizma içermeyenler olmak üzere 4 gruba ayrıldı. Bakteriyel enfeksiyonu olan kişilerde, antibiyotik kullananlarla kullanmayanlar arasında iyileşme süresi bakımından fark bulunmadı.

Aşırı Antibiyotik Kullanımına Dikkat Çekildi

Araştırmacı Dan Merenstein, üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirli yollarla teşhis edilebileceğini vurgulayarak, alt solunum yolu enfeksiyonlarının daha tehlikeli olduğunu ve antibiyotik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Antibiyotiklerin gereksiz ve aşırı kullanımının yan etkilere ve direnç sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Araştırmanın detayları Journal of General Internal Medicine dergisinde yayımlandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarılarına göre, antibiyotiklerin kontrollü kullanımının sağlık harcamalarını azaltabileceği ve direnç sorunlarını önleyebileceği belirtilmektedir.

İlgili Yazılar