Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Önemli Değişiklikler Yayımlandı

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Önemli Değişiklikler Yayımlandı

Haber Haber -
19 0

Yeni Fıkrayla Vakıf Üniversiteleri ve Özel Hastaneler İşbirliği Güçlendirildi

Bakanlıkça hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değişiklikle yönetmeliğin “Vakıf Üniversitelerine ait hastaneler ve vakıf üniversiteleri ile özel hastane işbirliği” başlıklı ek 8. maddesine yeni fıkra eklendi.

Buna göre, muayenehanesi bulunan hekimler, hizmet bedelini hasta tarafından karşılamak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek şartıyla hastalarını ilgili branşta hizmet sunan vakıf üniversite hastanelerinde tedavi edebilecek. Ancak bu durumda, ilgili üniversitenin kapasitesi dikkate alınarak oluşturulan komisyonun uygun görüşünü almak gerekecek.

Rıza Formu ve Sorumluluklar Belirlendi

Patient or their legal representative, the physician of the clinic, the responsible unit manager of the university hospital, and the chief physician will sign an informed consent form for clinic patients who will be treated at a foundation university hospital before outpatient or inpatient treatment.

Hastalar, tedavi süresince ilgili hekim tarafından kesintisiz hizmet alacak ve muayenehane hekimi ile vakıf üniversite hastanesi, sunulan hizmetlerden sorumlu olacaklar.

60 Yaşını Dolduran Hekimlerin Çalışma Şartları Değişti

Yeni düzenlemeyle 60 yaşını dolduran veya en az yüzde 60 engelli olan hekimler, kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecek. Ancak bu hekimler, yönetmeliğin diğer maddeleri kapsamında kadrolu veya kadro dışı geçici olarak çalışamayacaklar. Halihazırda birden fazla özel sağlık tesisinde çalışan hekimler mevcut görevlerine devam edebilecekler fakat kuruluştan ayrıldıklarında bu hakları sona erecek.

Yönetmelik, bugünden itibaren yürürlüğe girmiştir.

İlgili Yazılar