Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Takviye Diyet Ürünlerinin Sağlık Üzerindeki Etkileri Yeniden Gündemde

Takviye Diyet Ürünlerinin Sağlık Üzerindeki Etkileri Yeniden Gündemde

Haber Haber -
27 0

Japonya’daki Olay Sonrası Tartışmalar Alevlendi

Japonya’da yaşanan kırmızı pirinç mayası içeren takviye diyet gıdası skandalı, hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükselmesiyle yeniden gündeme geldi. Ölenlerden birinin böbrek rahatsızlığı semptomları gösterdiği belirtildi. Aynı ürün nedeniyle 100 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Uzmanlar Uyarıyor: Mucize Ürünler Zararlı Olabilir

Takviye diyet ürünler, özellikle sosyal medyada hızla zayıflamak isteyenler arasında popüler hale gelmiştir. Ancak Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karataş, bu ürünlerin bilimsel olarak desteklenmediğine dikkat çekiyor. Uzman, bu tür takviyelerin kullanımının özellikle böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabileceğini vurguluyor.

Gençler Risk Altında

Özellikle gençlerin bu tür ürünleri kullanma eğiliminde olduklarını belirten Doç. Dr. Karataş, sosyal medyada yapılan yanlış tanıtımların ve tavsiyelerin gençleri etkilediğini ifade ediyor. Uzman, gençlerin bilinçsizce takviye diyet ürünleri tüketebileceğine dikkat çekiyor.

Uzmanlar Uyarıyor: Doktora Danışın

Doç. Dr. Karataş, her takviye diyet ürününün zararlı olmadığını ancak uzman önerilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Zayıflamak isteyenlerin öncelikle bir diyet uzmanıyla görüşmesi ve kullanacakları ürünler konusunda mutlaka doktora danışması gerektiğini vurguluyor.

İlgili Yazılar