Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. KURABİYE NASIL YAPILIR? KOLAY KURABİYE TARİFİ

KURABİYE NASIL YAPILIR? KOLAY KURABİYE TARİFİ

admin admin -
10 0

KURABİYE

Evde yapılabilen bir çeşit bisküvidir. Bisküvi ve pasta endüstrisinin gelişmesinden önce, ev hayatında önemli yeri olan kurabiye, bu endüs­trilerin gelişmesiyle eski yerini kay­betmiştir. Bununla beraber, evde, istenen biçimde, çeşitli kurabiyeler yapmak şüphesiz, bir mutfağın en zevkli işlerinden biridir.

kurabiye

Kurabiye Nasıl yapılır? Kurabiye için gerekli olan malzemeler nelerdir?

1 ölçü yoğurt; 1 ölçü süt; 1 ölçü şeker; 1 çay kaşığı karbonat; 3 yumurta; al­ dığı kadar un 1 kahve fincanı zey­tinyağı.

Yoğurdu, sütü, yumurtaları derin ve büyükçe bir kabın içinde biraz karıştırarak halledin. Karbonatı ko­yun. Tekrar karıştırdıktan sonra azar azar ve daima karıştırarak unu ilâve edin. Kulak memesi yumuşak­lığında bir hamur tutun. Hamuru, un elenmiş hamur tahtasının üstü- en alın. İyice yoğurun. Küçük küçük parçalar kesin. Bunlara elinizle bas­tırarak yuvarladıktan sonra istediği­niz şekli verin ve yağlanmış bir tep­siye aralıklı olarak dizin. Orta hara­retli fırında pişirin. Fırından çıkın­ca kurabiyeleri alt üst edip tepsinin üstüne temiz bir bez örttükten son­ra soğumaları için bir kenarda bıra­kın. Soğuduktan sonra kavanozlara koyup kaldırın.

AcibademKurabiyesi

Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır? Acıbadem Kurabiyesi Malzemesi Nelerdir?

150 gr. iç badem; 200 gr. pudra şekeri; 3 yumurta akı.

Bir tencereye badem­leri koyun. Üstlerini kaplıyacak kadar da su ilâve ettikten sonra, ten­cereyi ateşe oturtun. Bir taşım kaynatın ve ateş­ten indirip suyunu sü­zün.

Bademlerin iç kabuklarını soya­rak çıkarın. İnce dişli makinada iki defa çekin. Sonra bunları bir ten­cereye koyun. Üstlerine pudra şeke-, rini ve 3 yumurtanın yalnız akları­nı ilâve edin. Yumurta teli veya ça­talla çırparcasına karıştırarak hep­sini bulamaç haline getirin. Bu bu­lamacı ateşe koyun. Dibinin tutma­ması için, mütemadiyen karıştıra­rak parmak dayanmıyacak sıcaklı­ğa gelinceye kadar ısıtın. Tencereyi ateşten indirin. Badem bulamacının soğuması için, yayvanca bir kaba veya temiz bir mermerin üstüne dö­kün. Soğuduktan sonra, bunu sık­ma torbasına koyun. İçine kâğıt ya­yılmış tepsiye, ikişer parmak aralık­la, yuvarlak daireler halinde sıkarak yerleştirin. Sonra üstlerine birer ba­dem yapıştırın. Orta hararette ısıtıl­mış firma koyun. Fırının hararetini yarıya indirin. 40 dakika pişirin. So­ğuduktan sonra altlarındaki kâğıt­ları çıkarıp servis yapın.

CevizliKurabiyetarifi

Cevizli kurabiye nasıl yapılır? Cevizli Kurabiye Malzemesi Nelerdir?

3 kahve fincanı çekilmiş ceviz; 200 gr. pudra şekeri. Yarım kahve fincanı un; 8 tane yumurta; biraz tuz.

Tencereye, şekeri, unu ve makinede ince çekil­miş 3 kahve fincanı ce­vizi koyun. Hepsini bir- biriyle karıştırın. Yu­murtaların sarılarını ayırın. Sadece aklarını porselen bir kâseye ko­yun. İçine bir fiske tuz atın. Yu­murta teli ile, aklar kar gibi beyaz­laşıp, koyu köpük haline gelinceye kadar çırpın. Sonra bunu, şekerli, cevizli unun içine koyun. Hepsini iyice karıştırın. Elde edilen hamu­ru tatlı kaşığı ile, içi yağlanıp ha­fifçe unlanmış fırın tepsisine küçük parçalar halinde aralıklı koyun. Orta hararetli fırında, üstü pembeleşip kızanncaya kadar, bir saat pişirin. Soğuduktan sonra kurabiyeleri ta­bağa alıp servis yapın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir