Halde kilosu 15 liraya satılan hamsi restoranlarda 80 lira

İstanbul’da Gürpınar Balık Hali’nde hamsinin kilosu 15 lira, istavritin kilosu 20-25 lira, tekir ve barbunun kilosu boylarına göre değişerek 40-50 lira, mezgitin kilosu 20-25 lira, palamutun tanesi ise 15-20 olarak satılıyor. Hamsinin kilosu tezgahlarda 35 liraya kadar çıkıyor. İstavritin kilosu ise 25-35 lira arasında. Tekir ve barbunun fiyatı 40 liradan 60 liraya kadar değişiyor. Mezgit…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Halde kilosu 15 liraya satılan hamsi restoranlarda 80 lira

İstanbul’da Gürpınar Balık Hali’nde hamsinin kilosu 15 lira, istavritin kilosu 20-25 lira, tekir ve barbunun kilosu boylarına göre değişerek 40-50 lira, mezgitin kilosu 20-25 lira, palamutun tanesi ise 15-20 olarak satılıyor.

Hamsinin kilosu tezgahlarda 35 liraya kadar çıkıyor. İstavritin kilosu ise 25-35 lira arasında. Tekir ve barbunun fiyatı 40 liradan 60 liraya kadar değişiyor. Mezgit kilo fiyatı ise 25-35 lira arasında tezgahtan tezgaha farklılık gösteriyor. Palamutun tanesi ise 25 liradan 35 liraya kadar boyuna göre değişkenlik gösteriyor.

Restoran fiyatlarını ise öncelikle balıkların fiyatları daha sonra ise ayıklanmış balık almaları belirliyor.

Balıklarını kendi ayıklayan restoranda hamsinin ve istavritin 400-500 gram aralığında değişen porsiyonu 40 lira olurken, kiloda ise hamsi 80, istavrit ise 90 lira.  Palamutun tanesi 50 lira ile 90 lira, mezgitin kilosu 90 ile 120 lira, tekirin kilosu ise 50 ile 150 lira arasında değişiyor.

Halden balık alan, balık tezgahı sahibi Kenan Kamur, “Hamsinin kilosu 15 lira, kasasını da 190 liraya aldım. İstavriti de 200 liradan aldık kilosu 17 liraya geliyor. İstanbul’da biraz pahalı balık şu anda ama Karadeniz’de ucuz, 5-10 liraya istavrit var” dedi.

Balıkçı Serdar Can, “Hal çıkış fiyatları 15 lira hamsi, palamut burada tanesi 15 lira, tezgahlarda da 20-25 lira boyuna göre, istavrit burada 20 lira, boyuna göre onlarda 30 liraya kadar çıkabiliyor. Tekir ve barbun da 20 lira ile 50 liraya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.

Balıkçı Ali Parlar ise, “İstavrit biraz sıkıntı kilosu 20-30 liraya geliyor. Hamsinin kilosu güne göre değişiyor, 15-20-25 lira oluyor. Satış yok, sıcaklardan dolayı, biraz da ekonomiden dolayı” ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Daikin hava temizleme cihazlarında yıl sonuna özel fırsatlar
Daikin hava temizleme cihazlarında yıl sonuna özel fırsatlar
Mehmet İyigüngör: “Endura, 2026’da yüzey koruma teknolojilerinde global ölçekte büyümeyi hedefliyor”
Mehmet İyigüngör: “Endura, 2026’da yüzey koruma teknolojilerinde global ölçekte büyümeyi hedefliyor”
Akçar Medikal Market Güvencesi
Akçar Medikal Market Güvencesi
GA-ASI, MQ-9B Üzerinde Tam Ölçekli Yorulma Testini Tamamladı
GA-ASI, MQ-9B Üzerinde Tam Ölçekli Yorulma Testini Tamamladı
GA-ASI ve Saab, 2026’da MQ-9B Üzerinde Hava Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) Kabiliyetini Test Edecek
GA-ASI ve Saab, 2026’da MQ-9B Üzerinde Hava Erken Uyarı ve Kontrol (AEW&C) Kabiliyetini Test Edecek
Dijital danışmanlık pazarında küresel büyüme ivme kazandı
Dijital danışmanlık pazarında küresel büyüme ivme kazandı
Hayata dair her şey burada
Hayat Pedi - Hayatpedi.com

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HAYAT PEDİ 'de saklıdır.